Bentley Motors HQ

We were thrilled to have the opportunity to install a HYVERT living wall for our client, Bentley Motors at their headquarters in Crewe which also coincided with their Centenary year. With plans to electrify the entirety of its fleet by 2023, Bentley have also announced that its factory headquarters have been certified by the Carbon Trust as 'carbon-neutral.’ HYVERT compliments the company’s ‘green future’ philosophy.

Unique to this project and owing to HYVERT's free-standing/centre-stage position within the showroom, the living wall is curve-shaped and also double sided. This also meant a lack of access to mains/services feeds. To overcome this issue, we designed a concealed irrigation system between the two walls which re-cycles any surplus grey-water along with regular top-ups and maintenance visits by our Plant Technicians.

Technicals

Type >> HYVERT Living Wall (Double Sided)

Size >> Front: 11.2m & Back: 13.2m

No. of Plants >> 2304 combined

Species >> Epipremnum Aureum, Humata Tyermanii, Philodendron Scandens, Pumilla, Syngonium White Butterfly

Designer >> I Want Plants - HYVERT

Want to see more?

<< Last Project

BANK OF AMERICA

Next Project >>

UNIVERSITY OF CHESTER

Request A Callback

If you have an idea or would like to discuss a project, please enter your details and our team will be in touch.
  • What services are you interested in?
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.